Ефірне масло лаванди для шкіри

Ефірне масло лаванди для шкіри

ефірне масло лаванди

Властивості ефірного масла лаванди:
бактерицидні, дезинфікуючі, антисептичні, протизапальні, регенеруючі, ранозагоювальні, освіжаючі, тонізуючі.

Масло лаванди виводить зі шкіри шкідливі токсини.

При чутливій шкірі
масло усуває почервоніння, лущення, свербіж і запальні процеси.

При проблемній шкірі лавандова олія знімає запалення, підсушує прищі і запобігає їх поширення по шкірі, а також загоює рани після прищів, перешкоджаючи появі шрамів.



Застосування ефірного масла лаванди. Масло лаванди підходить для будь-якого типу шкіри. Також використовується для загоєння різних ран і опіків, для лікування шкірних захворювань (псоріаз, екзема, дерматоз), грибкових і вірусних захворювань шкіри, куперозу, вітіліго, герпесу на губах.

У чистому вигляді масло лаванди можна використовувати тільки для змазування прищів і слідів після них- різних ран, пошкоджень і ожогов- герпесу на губах та інших шкірних захворювань. Змащуються лише пошкоджені ділянки шкіри.

В інших випадках для догляду за шкірою обличчя масло лаванди додається в рослинні масла, креми для обличчя, маски та інші засоби. Мова йде виключно про косметику домашнього приготування.

Чутлива шкіра. 1 столову ложку оливкової, кедрового, кокосового, лляного, персикового, абрикосового масла змішайте з 2 краплями ефірного масла лаванди і використовуйте як крем або маску для обличчя.

Жирна шкіра. Додавайте 1-2 краплі олії лаванди в приготовані вами засоби для догляду за жирною і проблемною шкірою.

В'яне і втомлена шкіра. Додавайте 1-2 краплі в домашній крем для обличчя. Використовуйте суміш з рослинними оліями (оливкова, персикове, кокосове, обліпихову, масло авокадо, масло шипшини) в якості крему або маски. На 1 столову ложку рослинної олії додається 2 краплі ефірного масла лаванди.