Основні заповіді та ідеї християнства

Основні заповіді та ідеї християнства

Короткий зміст статті

  • 0.1 Основні помилки християнства
  • 1 У чому суть християнства
    • 1.1 Основні заповіді християнства
    • 2 Ідея Християнства
      • 2.1 Основні ідеї християнської віри
      • 2.2 Навіщо любити ближнього свого?
      • 2.3 Як стати християнським святим
      • 2.4 Чому кажуть що Бог є любов?
      • Основні помилки християнства

        Наприклад, легко перерахувати найпоширеніші помилки, ми вже точно можемо сказати, що суть християнства не в носінні хрестика, так як третина християн і навіть більше по своїй вірі і логіці його взагалі не носять, а це на хвилиночку майже мільярд людей, адже у світі на сьогодні офіційно близько 2.7 мільярда віруючих християн.

        Також це точно не ікони, так як в біблії про них взагалі нічого не сказано, а сам Ісус чітко говорив не поклонятися ніяким рукотворним речам, що зараз виконується також менше ніж в 50% випадків. Також це не пости, постити звичайно ж напевно корисно для здоров'я, але це не сенс Християнської віри, та й сам Ісус також прямо говорив про це.

        Віра - це не обов'язково знання всіх церковних премудростей, нюансів, і запам'ятовування напам'ять всіх церковних свят, можливо, що це теж важливо, але ж в кожній церкві ці правила також свої і єдиних правил немає, а церков і видів навчань вже сотні, та й придумані всі ці правила вже в наш час і істинної суті цієї унікальної релігії не відображають.

        Ну і самі подумайте якщо ви живете життям святого, то хіба справедливо було б вас садити в пекло тільки через те, що ви обійшли вівтар не з того боку, перехрестилися не тієї рукою, не доучили напам'ять «отче наш», купили крашанки, замість того щоб розфарбувати самі або не дуже красиво співаєте в церкві.

        Природно це все формальності, хоча можливо вони і важливі, але враховуючи, що багато святих взагалі з тих чи інших причин не ходили до церкви регулярно, або взагалі туди не ходили.

        Не секрет що настоящем християнські святі, наприклад, воліють молитися в келіях або навіть темних печерах в дали від сторонніх очей, і навіть сам Ісус Христос у своїх частих подорожах не завжди мав на це можливість, та й пропав на багато років з уваги навряд чи таємно відвідував Християнські церкви щонеділі. А один з найвідоміших філософів ще й залишав табличку з вибаченнями для Бога про те, що йому раз на тиждень треба ходити до церкви, як в єдине місце де його немає.

        У чому суть християнства

        Власне, начебто вже трохи зрозуміло, що не є обов'язковим для всіх християн і святих, але в чому ж тоді справжня ідея і суть християнства запитаєте ви. І що не дивно, але цю суть можна виразити всього трьома словами або двома короткими заповідями.

        І так якби мене попросили пояснити трьома словами в чому суть християнства я відповів би словами святих Бог є любов. А якби людина не зрозумів, а правильно з першого разу не розуміє їх ніхто, то я б розповів 2 головних заповіді, а потім пояснив би і їх.

        Основні заповіді християнства

        До речі ці основні заповіді християнства є загальноприйнятими і від людей не ховаються, просто їх розуміють одиниці. І так, якщо ви підійдете до будь-якому грамотному священику і безпосередньо поставите це досить провокаційне, але дуже важливий для віруючого питання, то правильна відповідь буде наступним:

        Головні заповіді християн з нового завіту, що доповнює старий дані самим Христом (Від Матвія 22: 37-40):

        1) «Люби Господа Бога всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією силою, і всім своїм розумом».



        2) «Возлюби ближнього свого як самого себе».

        Правда на жаль, не ці 3 слова, що не 2 головні заповіді чомусь не дійшли до людей, що люблять все ускладнювати тому потім з'явилося 10 заповідей, потім ціла книга потім ще одна, а потім і інші тисячі робіт святих, істориків і філософів призначені всі тієї ж спробі пояснити справжню суть цієї досить простий релігії.

        Ідея Християнства

        І так як же можна розшифрувати та пояснити ці 2 досить нехитрі, але дуже мудрі заповіді і яким чином вони можуть забезпечити щасливе життя навіть на землі.

        Першу заповідь адекватній людині взагалі пояснювати не треба, це означає, що бога треба любити дуже сильно, так щоб ви вже не турбувалися за своє майбутнє і довіряли йому максимально, а також в ідеалі всі вчинки здійснювали в його ім'я, а не для своєї користі. Причому як логікою, так і вірою. Як це я вже розповідав у статті про те, як швидко стати святим.

        Але коротенько про довіру Богу можна розповісти східну притчу, про самурая який плив на човні з дружиною і дитиною по морю в інше місто і несподівано з наздогнала буря, дружина дуже занепокоїлася і почала панікувати, а самурай був спокійний. Тоді вона запитав чому ти не панікуєш, він щоб пояснити дістав меч і направив на неї і сина і запитав: ти боїшся мене?

        Вона відповіла, звичайно ні, я тобі повністю довіряю своє життя, я тебе люблю і знаю що ти мене любиш і сина нашого, тому поганого нам нічого не зробиш. Тоді він сказав, так от, я також люблю і довіряю своє життя йому. І навіть тільки це вже півшляху до святості, але підемо далі.

        Основні ідеї християнської віри



        Ось другу заповідь і другу основну ідею християнської віри пояснити вже трохи складніше, тому що насправді вона складається з двох частин, що вже розуміють далеко не всі. А адже коли говорять возлюби ближнього свого як самого себе, то за логікою мається на увазі, що вже за замовчуванням ти себе вже любиш всією душею і розумінням (Логічним розумом).

        Відповідно раз ти себе вже любиш максимально, то у тебе вже половина сучасних життєвих проблем знімається. Адже людина любить себе на всі 100% вже не буде працювати на ненависній роботі, від чого у нього з'являться дуже серйозні гроші, адже на покликанні заробити завжди легше і щасливіше, що не раз доведено мільйонерами.

        Така людина буде правильно харчуватися і спати, не буде палити і пити алкоголь, адже це руйнує його безцінний організм і мізки, така людина не буде переїдати і нервувати. ВАдже він знає, що будь-які нерви і будь поганий настрій веде до певних біологічних процесів в його тілі які ведуть до хвороби і руйнують його імунітет.

        А найголовніше він не житиме і заводити сім'ю з людиною якого він не любить по-справжньому, адже він любить себе і знає, що такий шлюб не зробить його щасливим. Власне, тому людина яка дотримується всього лише половину другої заповіді швидко стане багатим, швидко стане здоровим, буде завжди посміхатися і перебувати в гарному настрої, і природно буде жити в люблячій його родині. Тому кажуть що справжня віра це щастя і успіх.

        Навіщо любити ближнього свого?

        Але є і другий ще більш складний рівень цієї заповіді, тепер за списком, коли ми навчилися любити себе, залишилося полюбити точно також і ближнього свого. Причому тут природно мається на увазі що ближній це не тільки людина з вашої сім'ї, але в принципі всі люди землі, навіть незнайомі і ваші вороги. Але чим даний на перший погляд нелогічний принцип може допомогти в мирському житті.

        Але насправді нелогічності немає, більше того, це одна з наймудріших психологий для успішної людини. Уявіть собі, як би змінилося ваше життя якби ви ідеально любили свого чоловіка або дружину як себе, при цьому зберігаючи свою гідність так як ви вже любите себе на всі 100%. Тоді ви не зможете кинути або зрадити таку людину, адже ви ж не можете кинути або зрадити себе?

        Якби ви любили свою дитину по-справжньому мудро, як ви думаєте відвели б ви його в Макдональдс псуючи його подальше життя? Більш того ви не змогли б навіть його назвати "дебілом" і відбити в нього бажання вчитися, а навпаки мотивували б його до постійного розвитку і руху, як каже Бог і кращі книги по бізнес освіті.

        Думаю так ви б швидше за все дали б йому краще виховання й освіту і дозволили б йому стати самим собою, адже ви ж робите в житті саме те що ви любите, значить люблячи його, ви б дозволили робити і йому те що він любить, а не то що диктує вам суспільство.

        Адже якщо ви змусите дитину займатися тим що хотіли б ви, значить ви більше любите самого себе, а якщо змусите дитину робити що прийнято в суспільстві, значить ви більше любите суспільство. І того дотримуючись баланс любові ви виростите ідеального дитини, та й з батьками у вас будуть ідеальні стосунки адже ви їх любите як самого себе, і навіть мови не буде про те щоб на них якось ображатися або діставати своїми витівками.

        На роботі також якщо ви підприємець, то будете виробляти те що їли або використовували б самі, тоді покупці напевно це оцінять і також будуть використовувати ваші товари і платити гідну ціну. І точно також ця мудрість допоможе і в інших сферах побутового життя.

        Як стати християнським святим

        Потім перший духовне осяяння у християнина настає в той момент, коли людина дотримуючись основні заповіді та ідеї християнства на практиці розуміє, що якщо він любить себе точно також, як і інших, то в принципі немає великої різниці між ним та іншими людьми, тоді людина може повністю позбутися свого Его, яке по суті і є причина всіх невдач, розчарувань і недовіри Богу, що йому допоможе легко і без зусиль довіряти йому і виконувати першу головну заповідь християнства.

        І тоді настане взагалі дивний ефект, людина просто постійно почне безконтрольно випромінювати з себе безумовну любов, самий вищий тип енергії у всесвіті. А безумовна любов дорівнює світлу, тобто вже можна сказати що така людина «СвєтоюТобто "Випромінюючий світло" для всіх (за образом і подобою бога).

        А якщо до цього додати ще життєвої мудрості, то це вже буде святий з експертним статусом «про», тобто «Просвітлений».

        Чому кажуть що Бог є любов?

        І я можу з упевненістю стверджувати, що в цьому випадку буде швидко досягнутий ідеал Християнської релігії і віри, коли людина випромінює безумовну любов до себе, безумовну любов до людей, і безумовні любов і довіру до Бога.

        І саме тому святі книги говорять, що Бог є любов, адже випромінюючи в світ в основному безумовну любов, досить швидко любов з світу почне до нього ж повертатися, адже будь-яке почуття, що віддається нами світу рано чи пізно повертається до нас з потрійною силою.

        Після чого відбудеться просто вибух любові що вже вважатиметься святим блаженством, просвітленням або чимось на зразок цього, і хоча після цього вже не всі «звичайні сірі люди» будуть його вважати повністю адекватним, але зате він зможе і лікувати руками, і напевно словом встигне ще запалити в цьому світі не одне велике і яскраве серце. Ось саме таку людину напевно пустять в рай, навіть якщо він випадково обійде ікону не з того боку або пропустить недільне служіння в церкві.

        Ну і звичайно я б хотів побачити ваші коментарі по цій досить спірною темою і не зовсім сучасному погляді на справжню практичну і функціональну релігію, а також якщо будуть бажаючі ми продовжимо з вами вивчення справжнього християнства незіпсованого зароблянням грошей церквою (про проблеми християнства вже писали), Адже це були тільки лише самі його основи, всього 2 перші заповіді, а також тему справжньої любові.



        Увага, тільки СЬОГОДНІ!


        Увага, тільки СЬОГОДНІ!